Mascot Høie logo

Svanenmärket

För din trygghet

Høie är först i världen med Svanenmärkta fibertäcken och kuddar, och vi började med våra bästsäljare för att maximera miljönyttan. Lokal produktion i Brekstad, Trøndelag, minskar miljöpåverkan genom kortare transport.

DEN OFFICIELLA MIJÖMÄRKNINGEN


Svanenmärket är den officiella miljömärkningen i hela Norden, skapad av myndigheterna för att ge konsumenterna trovärdig miljöinformation. Märkningen ställer stränga krav på hela produktens livscykel - från uttag av råvaror, produktion, användningskvalitet och återvinning/avfall - samt på alla relevanta miljöproblem längs vägen. Svanenmärket står för minskad klimatpåverkan, hållbar resursanvändning och en giftfri vardag.

DUN - ETT MILJÖVÄNLIGT ISOLERINGSMATERIAL

Sover du i dun, sover du i ett av de mest naturliga och miljövänliga isoleringsmaterialen som finns. Produkterna tillverkas utan farliga kemikalier, bomull från miljöanpassad produktion och har dessutom lång livslängd. Det betyder att du har ett täcke du kan leva länge med – och kan drömma dig bort med gott samvete. Dun har en unik förmåga att skapa stillastående luft och ge dig värme medan du sover. Det smyger sig tätt och skönt intill kroppen och absorberar fukten du avger under natten.

Høie använder europeiskt dun i sina Svanenmärkta täcken. Väljer du europeiskt dun får du dun från fåglar som är äldre och har längre livslängd. Detta gör också att dunet blir större – vilket ger bättre isolering. Väljer du ett Svanenmärkt duntäcke eller kudde får du också ett täcke så rent att det är rekommenderat av Asthma Allergy Nordic.

Dunet som Høie använder är även kvalitetstestat av IDFL – International Down & Feather Laboratory. Där testas dunet enligt europeiska standarder med stränga krav på bärförmåga, duninnehåll, renhet och typ av dun/fjäder. Det betyder att du kan vara trygg med innehållet i ditt duntäcke och din dunkudde från Høie. Vi ger dessutom 15 års garanti på Svanenmärkta duntäcken.

EN BÄTTRE MORGONDAG

Vi värnar om en bättre morgondag och förenar komfort med miljöhänsyn. Därför erbjuder vi nu Høies bästsäljande täcken och kuddar med Svanenmärket. Lokal produktion i Brekstad, Trøndelag, ger närhet till vår marknad och minskar miljöpåverkan genom reducerad transport. Det gör att du kan sova med gott samvete.

EN FIBER SPECIELLT FRAMTAGEN FÖR HØIE

De Svanenmärkta täckena och kuddarna innehåller den exklusiva Comforel Nordic-fibern, som är speciellt framtagen för Høie med fokus på komfort, mjukhet och lång livslängd. Produkten tillverkas med miljön i åtanke: Låg energiförbrukning, minskade CO2-utsläpp, ingen användning av skadliga kemikalier och bomull från miljövänlig produktion. Detta är bra både för miljön och din hälsa. Fiber är ett hygieniskt och unikt isoleringsmaterial som inte absorberar fukt eller lukt, och det dammar inte.

Fiber är därför ofta föredraget av allergiker. Täckena och kuddarna är lätta att tvätta, torkar snabbt och är dessutom ett prisvärt alternativ. På grund av sina egenskaper är fiber det bästa valet för dåligt isolerade stugor.

PRODUKTION I NORGE

Svanenmärkta täcken och kuddar från Høie tillverkas i Norge - i vackra omgivningar på Brekstad. Varje dag arbetar över 100 anställda med att säkerställa den kvalitet som Høie är så känd för. Lokal produktion ger närhet till marknaden och minskar miljöpåverkan.

Följ med in i vår produktion i videon nedan.