Mascot Høie logo

TVÄTT OCH UNDERHÅLL

Det här är vad du gör

Bevara den höga kvaliteten från Høie - se till att ta väl hand om din täcke, kudde och sängkläder. Regelbunden och korrekt rengöring förlänger produkternas livslängd. Samtidigt kommer goda rengörings- och luftningsrutiner att bidra till att upprätthålla en hygienisk och hälsosam sovrumsmiljö.

HVORFOR ÄR TVÄTT VIKTIG?

Att sängkläderna behöver tvättas är något de flesta är medvetna om. Däremot är det inte alla som brukar tvätta sin täcke eller låta kudden få en ordentlig tvätt regelbundet. Men, det finns goda skäl att rengöra även täcket och kudden. Medan vi sover och laddar upp inför en ny dag, avger vår kropp fuktighet. Mycket fuktighet. Kroppen gör sig av med i genomsnitt mellan 3 och 5 dl fukt varje natt. Detta sätter sig i täcket, kudden och madrassen – och bidrar till ökad trivsel för kvalster.

För att förebygga kvalster finns det huvudsakligen två åtgärder du kan ta:

  1. Låt sängen vara ouppvikt.
  2. Se till att tvätta täcket, kudden och sängkläderna regelbundet.

HVORDAN TVÄTTA OCH FÖRVARA DYNOR, KUDDAR OCH SÄNGKLÄDER?

Se våra guider för tvätt av täcke, tvätt av kudde och tvätt av sängkläder för konkreta råd och rekommendationer om rengöring. När det gäller förvaring av sommar- och vintertäcken utanför säsongen finns det några saker att tänka på. Se till att täcket och kudden är nytvättade och helt torra innan du packar ner dem för säsongen. Packa sedan täcket och kudden på ett sätt som gör att de får "andas". Gärna i förvaringspåsen som täckena och kuddarna kommer i, en annan tygpåse eller i en kartong. Genom att släppa in luft undviker du att mögel bildas i ditt täcke och kudde.

Se också till att förvara täcken och kuddar på en plats där det är relativt mörkt och torrt. Undvik absolut solljus och kondens. Därför är en inomhusbod med jämn temperatur bättre lämpad än exempelvis ett vind där temperaturen varierar.

HVA SKER OM DU IKKE TVÄTTAR?

Vad som händer om man aldrig tvättar täcket och kudden har vi inget vetenskapligt svar på. Många - kanske de flesta - har aldrig gjort det och mår bra. Tvätt är troligen viktigast med tanke på renlighet för de med kvalsterallergi. Kvaliteten och produkternas livslängd kommer också att försämras utan tvätt, men detta beror förstås också på användning och underhåll i övrigt, och hur mycket eller lite man svettas under natten.

Den yttersta konsekvensen är att det bara är kvalstren som kommer att dela säng med dig efter ett tag.

Fri frakt

över 1000,-

Säker betalning

med Klarna

Kvalitet

sedan1850

Norsk produktion

täcken och kuddar