Mascot Høie logo

Tvätt av sängkläder

Det här är vad du gör

Tvätt av sängkläder är något de flesta av oss har erfarenhet av. Ändå är det något vi på Høie ofta får frågor om, eftersom det finns många olika åsikter om hur sängkläder bör tvättas. Därför har vi skapat en enkel guide om hur vi rekommenderar att du tvättar dina sängkläder för att de ska bli ordentligt rena och hålla sig fina så länge som möjligt.

HUR OFTA BÖR JAG BYTA SÄNGKLÄDER?

Vissa byter sängkläder upp till flera gånger i veckan, medan andra låter det gå ett par veckor mellan varje byte. Det är inget fel att byta var fjortonde dag, och det är heller inte problematiskt att byta oftare. Det som dock är viktigt är att inte bädda sängen. Det kan låta konstigt, men en bäddad säng är faktiskt en säng där kvalster trivs bättre. Därför rekommenderar vi istället att du ger kudden en rejäl skakning när du stiger upp och att du skakar täcket ordentligt innan du drar tillbaka det. På så sätt får både madrassen och täcket luftas och torka innan kvällen kommer igen.

Glöm inte att tvätta täcket ditt ett par gånger om året och att tvätta kudden din 2-4 gånger per år för att bibehålla en god sömnmiljö.

HUR TVÄTTAR DU SÄNGKLÄDER?

Sängkläder bör tvättas i 60 grader. Då är temperaturen tillräckligt hög för att dammkvalstret ska dö och tvättas bort samtidigt som du undviker onödig slitage på dina fina sängkläder.

Utöver det rekommenderar vi att du:

  • Vänder sängkläderna ut så att insidan vänds utåt
  • Stänger blixtlås och knäpper igen alla knappar
  • Avstår från att använda sköljmedel
  • Tvättar sängkläderna tillsammans med plagg i liknande färger och material

Fri frakt

över 1000,-

Säker betalning

med Klarna

Kvalitet

sedan1850

Norsk produktion

täcken och kuddar