Mascot Høie logo

Hur du tvättar din kudde

Tips från Høie

TVÄTTA DIN KUDDE: SÅ HÄR GÖR DU

Att tvätta din kudde är både enkelt och smart. Förutom att det är viktigt av hygieniska skäl, kommer regelbunden tvätt av din kudde att bidra till att den håller längre. Vi ger dig tipsen som gör tvättningen till en lek.

HUR OFTA BÖR DU TVÄTTA DIN HUVUDKUDDE?

Optimalt sett bör du tvätta din kudde 2-4 gånger per år. Som ett minimum bör kudden få en ordentlig tvätt två gånger om året, och om du lider av allergier rekommenderar vi att du låter kudden få en grundlig tvätt ungefär var tredje månad. Om du inte vill tvätta kudden fyra gånger om året kan en kuddskydd vara en bra lösning. Kuddskyddet används mellan kudden och kuddfodralet och är mycket enkelt att tvätta frekvent.

TVÄTTA DIN DUNKUDDE

Vi rekommenderar att du tvättar din dunktud på 40 grader. Vid den temperaturen blir kudden ordentligt ren samtidigt som den undviks onödig slitage. Använd ett tvättmedel utan enzymer som är avsett för ull, till exempel Milo, och undvik användning av sköljmedel. Dunkudden måste torkas i torktumlare så att den blir helt torr. Detta kräver ofta flera omgångar, så ha tålamod och låt torktumlaren göra jobbet.

Se också till att tvätta din duntäcke regelbundet och ta hand om din sängkläder genom att följa våra råd för tvätt av sängkläder.

TVÄTTA DIN FIBERKUDDE

En fiberkudde tål att tvättas upp till 60 grader. För fiberkudden kan du använda vanligt tvättmedel och den kan torkas i torktumlare, torkskåp eller utomhus under sommarhalvåret.

Se också till att tvätta din duntäcke regelbundet och ta hand om din sängkläder genom att följa våra råd för tvätt av sängkläder.

Fri frakt

över 1000,-

Säker betalning

med Klarna

Kvalitet

sedan1850

Norsk produktion

täcken och kuddar