Mascot Høie logo

Hur man väljer rätt kudde

Tips från Høie

De flesta av oss har upplevt krig med kudden. Att välja rätt kudde kan vara utmanande! Bra kuddar är helt avgörande för både trivsel i sovrummet och en god natts sömn. Se till att vakna utvilad - välj en huvudkudde anpassad efter dina behov! Om du inte är vän med din kudde, byt ut den.

DUN ELLER FIBER?

Dun är en av de mest miljövänliga och naturliga isoleringsmaterialen som finns. Dun är känt för sin mjukhet, isolerar väl och har lång livslängd. Vi erbjuder även allergivänliga varianter av våra duntäcken. Fiber är ett hygieniskt och prisvärt alternativ. De är lätta att rengöra och absorberar inte fukt eller lukt. Fiberkuddar dammar inte och är därför ofta föredragna av allergiker.

HØG, MEDIUM ELLER LÅG?

Valet av kudde kan vara svårt, och vi har alla personliga preferenser och behov. Det kan hända att man måste prova lite fram och tillbaka för att hitta drömkudden. Men här är några tips att börja med. Om du sover på magen behöver du en låg kudde. Detta gäller också barn som går över från juniorkudde till vuxenkudde. Om du mestadels sover på ryggen men växlar mellan sovställningar kan en kudde med medium höjd vara något för dig, detta passar de flesta! Om du mestadels sover på sidan, eller endast på ryggen, behöver du extra stöd för nacken - då är en hög kudde ett bra alternativ.

VÅR BÄSTSÄLJANDE DUNKUDDE

Har du provat vår bästsäljande duntäcke? Saga är vår norsktillverkade favorit som kommer i tre olika höjder. Visste du att den också har Svanenmärket och är rekommenderad av Asthma Allergy Nordic?

SLITER DU MED NACKEN?

Då måste du prova vår anatomiska kudde! Kudden är ergonomiskt anpassad för nack- och huvuddelen. Downfeel Anatomy består av två kamrar där du enkelt kan anpassa kudden efter dina behov. Nacken ska vila på den lilla, fasta kamraren, och huvudet ska stödjas av den större och mjukare kamraren. Om du vill anpassa dessa kamrare efter dina behov kan du enkelt flytta fibern från den ena kamraren till den andra.

Downfeel Anatomy är fylld med en speciell fiber som känns lika lätt och mjuk som ren dun. Denna kudde passar bra för dig som gillar att sova på sidan.

RYGGPROBLEM?

Høie Hygea Multipute täcker flera behov. Detta är en kudde som både är estetiskt vacker att bädda sängen med, men som också kan anpassas till en helt unik behov för dig som lider av ryggproblem. Kudden avlastar nämligen muskler och leder om du håller om den som visas på bilden.

Det är också en perfekt följeslagare om man vill sitta upprätt i sängen när en bra bok ska avnjutas.

HOTELLKÄNSLAN

Den känslan när man kommer in på det mest underbara hotellet, ja, den känslan vill vi gärna ha hemma. Och vad är bättre än att sjunka ned i den stora hotellkudden när man vill finna ro. Hotellkudden finns i två olika storlekar. Hotellkudden Høie Hygea 60x80 cm är lite mindre än sin storebror Høie Hygea 70x100 cm. Det gör att den tar lite mindre plats i sängen, men ger dig samtidigt den lyxkänsla som en hotellkudde ska ge.

Fri frakt

över 1000,-

Säker betalning

med Klarna

Kvalitet

sedan1850

Norsk produktion

täcken och kuddar