Mascot Høie logo

Hur du tvättar ditt täcke

Att tvätta täcken är något många tvekar inför. Lyckligtvis finns det ingen anledning till det. Att tvätta ditt täcke hemma är både enkelt och smart - så länge du följer några enkla råd.

VARFÖR TÄTTA TÄCKET?

Att tvätta täcket regelbundet är viktigt av flera anledningar. Trots hur otäckt det kan låta, utsöndrar vi faktiskt 3-5 dl fuktighet under en natt. Detta sätter sig i kudden, täcket och madrassen och blir föda åt kvalster och mögelsvamp. Dessutom avsätter kvalstren sig i ditt sängkläder, och avföringen från kvalstren kan utlösa allergiska reaktioner hos personer med allergier. För att undvika kvalster rekommenderar vi därför att du tvättar ditt täcke 2 gånger per år. Regelbunden rengöring av täcket och kudden bidrar också till att förlänga deras livslängd.

TVÄTT AV DUNTÄCKE

Dun- och duntäcken bör tvättas i 60 grader Celsius. Vid denna temperatur blir täcket ordentligt rent och kvalstren dör och tvättas bort, samtidigt som du undviker onödig slitage på duntäcket.

Tvätta duntäcket med ett tvättmedel fritt från enzymer och som är avsett för ull. Milo fungerar utmärkt. Undvik också att använda sköljmedel. Det är viktigt att du torkar duntäcket i torktumlare efter tvätt och centrifugering. Se till att det blir helt torrt, vilket tar tid i torktumlaren. Undvik att låta täcket ligga för länge i direkt solljus, eftersom detta kan skada det naturliga fettlagret runt dunen och fjädrarna som är avgörande för täckets spänstighet.

TVÄTT AV FIBERTÄCKE

Fibertäcken kan tvättas skonsamt i 60 grader med vanligt tvättmedel. Torka fiberdunstäcket på samma sätt som duntäcken, gärna i torktumlare, men fiberdunstäcket tål också att torkas utomhus under sommarhalvåret.

Glöm inte att tvätta din kudde också.

Fri frakt

över 1000,-

Säker betalning

med Klarna

Kvalitet

sedan1850

Norsk produktion

täcken och kuddar